NO PAREM DE FER ACTIVITATS!!

                              
 El tercer dijous de cada mes, el nostre entresol és gairebé un cinema. Tothom porta la seva entrada i les noies reparteixen crispetes.



Diariament, fem cinc grups de gimnàs al nostre centre. 2 a les plantes psicogeriàtriques i la resta al gimnàs en dos torns. Treballem tant la mobilitat articular, com la força de la nostra musculatura. Tots els exercicis són adaptats per a la gent gran, això no vol dir que no es cansin una miqueta esclar...

    Els divendres fem les activitats de fisioteràpia a l'entresol tots plegats en un sol torn.



Aquests dies que ja no fa fred ni gaire calor, hem fet alguna classe al jardí. No ens pensavem que els hi agradaria tant, però ha estat un èxit.
Els divendres, fem el bingo. Passem una estona tots junts ben divertida, i el que més bingos acumula durant tot un mes, a final d'aquest, s'emporta un regal. No ens falta de res. Tenim cartrons, cigrons per marcar els números que canten, i ara, per tal de fer tots el mateix,  hem fet un bingo adaptat per a les plantes psicogeriàtriques. Amb números molt més grans.






Diàriament, a la casa, hi han diverses activitats que es fan sense cap programació especial, com pot ser el dòmino, tant a l'entresol, com a les plantes psicogeriàtriques. Els nostres residents. Han dedicat part del seu temps de manualitats a fer uns dòminos gegants per que les persones amb dèficit visual, puguin participar també en aquestes activitats. D'altra banda, hi ha dies que les activitats es converteixen en jocs i a part de treballar l'aspecte cognitiu o motriu del resident, ells s'ho passen molt bé!

Quan s'acosta una festa especial, preparem un taller de música amb els nostres residents, i cantem cançons relacionades amb la temàtica de la festa. Com que la majoria són de la seva època, encara recorden les lletres.



Cada tarda fem diferents activitats. Cada resident pertany a un dels sis grups de treball. Cada grup fa dues sessions setmanals d'estimulació cognitiva per tal de tenir la ment activa.




Aquí hem d'endevinar una paraula i localitzar la seva primera lletra, entre totes les de l'abecedari. Així reforcem el nostre vocabulari i evitem que se'ns oblidin les coses que volem dir.


També treballem la memòria espacial: han d'estar molt atents per recordar quina és la seqüència correcta d'imatges. Així posem més atenció a les coses que ens envolten i podem gaudir d'elles.




 





Aquí sembla que s'estiguin escalfant molt el cap, però estan exercitant l'escriptura, l'atenció, la memòria i estimulant el vocabulari.







Els puzzles i els jocs d'intel·lecte els fem en equip, així compartim l'experiència amb els companys i trobem la solució més fàcilment.

Comentaris