HAN CANTAT BINGO!!!



Cada divendres a les 16h. els residents  comencem a baixar cap el menjador, per jugar al bingo. Ja us vam mostrar algunes fotos a l'entrada que vàrem dedicar a les activitats de la casa. Però aquí us explicarem el pas a pas.
Heu de saber que té molt d'èxit entre els residents. Molts estan esperant que passi ràpida la setmana per poder tornar-hi a jugar.
Per començar, cadascú seu al lloc que més li agrada, normalment sempre seuen junts els mateixos companys de taula. Repartim els cartrons i les mongetes o cigrons per marcar els números.
Engeguem l'aparell de megafonia i comencem a cantar "el vint-i-tres; dos tres", "Quin has dit, nena?" Els companys de taula repeteixen "El trenta-tres, no. El vint-i-tres" Així, anem passant la tarda.

El nostre bingo és casolà. Fet per nosaltres, adaptant-nos a les necessitats de la gent gran.
En aquestes fotos veiem una mostra del "bombo", les boles, el tauler i les fitxes.
 Els números els marquen amb mongetes seques, tot i que a la foto semblen pastilles, però no ho són.

Quan ja han cantat alguns cartrons, canten la cançó "Remena, remena nena, remena..." I si algú s'equivoca i canta un bingo que no és, la resta estan molt atents per continuar, amb l'esperança de ser ells qui cantin el bingo.



No se'ls escapa ni una. Si algú s'ha equivocat i canta bingo, estan molt atents per tal de corregir l'errada. I quan el bingo és correcte, tots corren a dir: "Apunta'm a la llista, que no se t'oblidi, nena".
I és que, a final de mes, els qui més bingos han fet guanyen un regal.
Quan cantem l'últim cartró, tothom remuga, se'ls ha fet curt. I això que hem estat dues hores sense descans... Tothom col·labora en recollir: les mongetes a  les ampolles, els cartrons tots junts, el marcador a la seva caixa.
I ja comença el compte enrere fins la propera setmana a les 16h, quan començaran a baixar de nou al menjador per jugar una altra partida de bingo amb els seus companys.




Cap a 3/4 de cinc, ens porten el berenar com cada dia però ho tenen tant per la mà que no volen ni que fem un petit descans!!! L'auxiliar va repartint el que pren cadascú i ells van posant les fitxes sense perdre el fil. Si a algú se li escapa un número se li repeteix, i perquè no hi hagi problemes de so, la Merxe o l'Elisa fan servir l'aparell de música de les festes i el micro. Així tothom ho escolta a la perfecció.





A les plantes psicogeriàtriques, el bingo és encara més gran per tal de veure els números millor, i mantenir l'atenció tota l'estona amb facilitat. Per escoltar millor, intentem estar en silenci. Perquè no se'ns escapin les fitxes de la mà, fem servir taps d'ampolles d'aigua que ens faciliten la manipulació.




Perquè no se'ns escapi cap número, l'auxiliar que està a la planta sovint ens dóna un cop de mà. Però no penseu que hi ha favoritismes ni  que fem trampes. És un joc divertit, però molt seriòs.
Qui canti bingo guanyarà un bombó de xocolata, que es desfà a la boca...

Comentaris