TREBALLEM L'EQUILIBRI


Cada dia, a les 16:00h, fem una classe en la que procurem treballar l'equilibri dels nostres residents. Per preparar la classe, posem totes les cadires en cercle, ells caminen pel voltant, i com que ho fem sense cap tipus de suport, si algú perd l'equilibri en algun moment, es pot agafar a elles ràpidament.








Els dilluns caminem una bona estona normal, aixecant genolls amunt, de puntetes, de costat i canviem de sentit, agafant aire i pujant els braços, expulsant l'aire i baixant-los, caminem fent passes llargues, caminem a poc a poc, després més ràpid... i així anem fent, tot i que normalment hem d'anar seient, perquè més d'un quart d'hora seguit no aguanten... Per acabar fem uns quants exercicis asseguts com els que fem pel matí però sense descansar.




















Els dimarts, per escalfar caminem al voltant de les cadires, i quan ja estan una miqueta cansats, descansem i és hora de fer exercicis de peu. Procurem fer la majoria sense agafar-nos a la cadira, però no sempre és possible. Posar-nos de puntetes, obrir una cama i després l'altre, patades endarrera, transferències de pes a una cama i a l'altre... i uns passos de ball, però que ens fan treballar moltíssim, així fins que hem diuen: "nena!! quina pallissa ens estas clavant avui!".

















Els dimecres organitzem un circuit al gimnàs, fent servir una màrfaga (colchoneta), les peses, les pol·litges, l'escaleta de dits, la bicicleta de peus, i tot el que se'ns acut.
Amb les peses, fem un caminet una mica estret i han de procurar no sortir-se d'aquest o no moure cap de les peses. També les posem de manera que, per no trepitjar-les, hagin d'aixecar bé els peus i fer una passa ben llarga. Així van passant per tot un seguit d'obstacles que els desestabilitzen i els fan treballar els propioceptors (receptors de la posicició del turmell, genoll.. que envien l'ordre al cervell de quina posició té l'articulació, i com l'ha de posar per no caure o fer una lesió.)



Els dijous, treballem les activitats de la vida diària, de la qual ja vàrem fer una entrada fa poquet, i els divendres, el Bingo que ens ocupa tota la tarda.




Comentaris