ACTIVITATS DE LA VIDA DIARIA


 
Ahir vam treballar a la 2ª planta les activitats de la vida diaria (AVD). És increible el poc que els hi costa posar-se a plegar mitjons o draps. Sembla que ho hagin fet tota la vida... Entre les moltes AVD que es fan en el dia a dia hem treballat plegant roba i enroscant rosques en uns cargols especials...

En aquest taller exercitem l'atenció, la psicomotricitat i l'autoestima, entre d'altres:

  • L'atenció: Entre un munt de mitjons s'han de seleccionar aquells que són iguals (què passaria si emparellem un mitjó vermell amb un de negre?). A cada cargol correspon la rosca d'un color i grandària específica (si no els seleccionem correctament, no els podrem enroscar ni seguir amb la seqüència d'acció...)
  • La psicomotricitat: Quan tenim la roba o els cargols al davant, els ulls i les mans envien informació al cervell, aquest processa la informació sobre què s'ha de fer i envia l'ordre a les mans per tal d'estirar la roba i plegar-la, o enroscar les rosques  fins al cap de cada cargol... En moltes ocasions, no ens surt bé la primera vegada, però després de practicar un mica ens convertim en tots uns experts.
  • L'autoestima i socialització: és una activitat que es desenvolupa en grups de 4 o 5 persones, on s'afavoreix la socialització. És un treball en equip així que també es facilita la comunicació i la interacció amb els altres. A més, en aquest taller els residents es distreuen i es diverteixen, alhora que augmenta el sentiment d'utilitat i l'autoestima.


Respectar el resident i els seus gustos és fonamental: hi participen aquells que volen fer-ho, cadascú fa l'activitat que més li agrada i així, entre tots passem 45 minuts mols agradables. Aquí teniu alguns dels exmples dels que us parlem:




La Margarita està molt concentrada enroscant cada rosca amb el cargol del mateix color i grandària.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
A la Montse li agrada escollir la rosca per als cargols però no enroscar-la, així que el treball és en grup. Ella fa la selecció i el Joan continua amb la feina... ja que a ell sols li ve de gust enroscar. Un equip ideal!











La Margarita, la Pilar i la Maria són gairebé expertes en la matèria: trien les peces, les enrosquen i les guarden a la capsa corresponent.




La Ceferina, la Mª Amparo, la Carmen i la Nieves pleguen els draps: primer ajuntar les puntes i després anar fent plegs fins que quedi perfectament plegat... Ja els tenim tots!







A la Pilar li agrada plegar els mitjons: emparellats i ben estirats, els va doblegant i apilant... És tota una experta en aquesta activitat tant relaxant...

Comentaris