TERAPIA AMB GOSSOS



Divendres passat, vam rebre l'entranyable visita de les noies de CTAC, l'Eva i la Cecília. Venien acompanyades de tres magnífiques gosses: la Bamba, la Cuca i la Rita. Aquestes tres gosses van ser l'estímul per gaudir d'un matí ple d'emocions. Gairebé tots els residents hi van participar, sobre tot aquells que no solen implicar-s'hi al cent per cent per una manca cognitiva, de mobilitat o de motivació.

Totes aquestes persones van aconseguir treballar la mobilitat, la memòria i les emocions sense adonar-se'n que estaven fent un treball. De fet, aquells amb un deteriorament cognitiu avançat van gaudir d'aquests magnífics animals d'una manera diferent a la que podem estar acostumats. Ara us mostrem alguns exemples:
En primer lloc, van passar per la segona planta, on van fer una sessió de presentació entre cada gos i cada resident -molts dels residents encara recorden el nom de la Cuca-. I n'estem segurs que les tres gosses encara recorden molts noms dels nostres residents. L'Eva i la Cecília ens van proposar un joc on col·laboraven les gosses i les persones per emparellar els colors. Encara recordem com la Bamba feia "la croqueta" en fer la tasca ben feta...










En segon lloc, van anar cap a la tercera planta, en la que es va seguir la mateixa dinàmica. Ens va sorprendre a tots que la Rita menjava amb cullera i pitet, sempre  que algú dels nostres l'ajudés. És tan educada aquesta gosseta...


































Finalment, van baixar a l'entresòl: primer es va fer una presentació de les gossetes, i després un joc de memòria. Havíen d'emparellar dos números associats a accions que els gossos podien dur a terme amb els nostres residents així com una abraçada, donar la pota, donar un premi... Molts dels familiars van venir per veure com es feia l'activitat i van poder gaudir com nosaltres de la companyia d'aquests fantàstics animals.







































































Volem fer un especial agraïment a l'Eva i a la Cecília, que van fer la teràpia d'una manera completament desinteressada, amb el que una teràpia d'aquest caire representa. Esperem poder col·laborar amb elles en un futur no molt llunyà ja que són evidents els beneficis d'aquestes teràpies.

Comentaris

  1. Ostres, mira que feliços que se'ls hi veia! Una gran activitat!, llàstima que no vaig poder assistir

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada