PREPAREM EL CARNAVAL!








Aquest dijous a la residència celebrarem el carnaval! Així que ja portem unes setmanes preparant-lo! Com ja deveu saber la temàtica és l'Antic Egipte.


El mes passat vàrem fer un taller especial de 
manualitats per preparar tot el que decorarà la casa el dijous i per eleborar també els complements que ens posarem per disfressar-nos d'egípcis i egípcies! 

Per decorar i ambientar la casa i com veieu a les fotos, els nostres residents van pintar uns murals maquíssims plens de colors. Uns del sarcòfag de TutanKhamon, un de l'Escarabeo, un de Nefertiti...el millor és que passeu per la residència el dijous i els veieu vosaltres mateixos! Els estem destribuint per tot l'entresol, però a l'entrada ja podeu veure dos sarcòfags penjats un a cada costat de la porta d'entrada. I el vistòs mural de Isis a la recepció.

Per a disfressar-nos una mica hem fet uns collarets egípcis d'aquests ben daurats i amb ornaments de tots colors que ens han semblat molt representatius. Amb tot tant ben ambientat i amb els residents mig disfressats gairebé us sentireu com en l'Antic Egipte!












La setmana passada vàrem fer una xerrada-col·loqui, també de l'Antic Egipte, per endinsar-nos una mica més en el tema i així entendre una mica més d'aquesta cultura per nosaltres tant desconeguda fins ara. La Merxe i l'Elisa ens vàren explicar moltes coses interessants i ben curioses. 
Sabieu que...?

- Els nens als 4 anys havien de decidir si volien seguir la professió del pare o de la mare?
- Hi havia total igualtat entre homes i dones?
- Quan es va trobar la 1a mòmia i la van haver de passar per la frontera com que no sabien com catalogar-la ho van fer com a "peix sec"?
I així un munt més de curiositats que els residents es van escoltar amb molta atenció. 




Al acabar vam fer un petit taller per posar en pràctica algunes de les coses que haviem après. La Merxe i l'Elisa ens mostraven paraules escrites amb egípci, i els residents, tot mirant l'abecedari havien de desxifrar què hi deia a cada cartell. En el d'aquí sota sabeu què hi diu??










-EGIPTE-                                                   
                                              

Comentaris

  1. Molt original la idea d'Egipte i de desxifrar paraules amb egipci.
    Es veu una residència molt activa i implicada.
    A seguir així!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada