JOC D' ESTIMULACIÓ SENSORIAL



TOCA TOCA!! I endevina què tens entre mans!! D'això es tractava el joc que vàrem fer ahir a la tarda amb un bon grup de residents. 
Vam fer una gran rotllana i un es posava al mig, tal com podeu veure a la foto de més avall.



El que estava al mig havia d'endevinar  amb els ulls tapats l'objecte que li posàvem entre mans.
A la foto de dalt de tot podeu veure diferents objectes dels que vàrem fer servir pel joc, des d'una mandarina, a un cabdell de llana, passant per una revista, un bolígraf...i uns quans objectes més  gairebé tots de la nostra vida quotidiana.








Tots els voluntaris a qui se'ls tapava els ulls van experimentar en primera persona les sensacions d'aquest joc.









Les sensacions i emocions són evocades pel nostre sistema nerviòs per una música agradable; quan veiem la fotografia d'una persona que estimem; o quan olorem un menjar que ens agrada. Així, el tacte és un dels cinc sentits i gràcies a ell també podem reconèixer els objectes i tenir sensacions. Què us agrada més, tocar un jersei de llana o tocar un fregall?




Proveu-ho a casa. Tanqueu els ulls i que us posin a les mans algun objecte calent o fred; tou o dur; suau o aspre; rodó o angulós... I intenteu endevinar de què es tracta. És clar que amb el tacte és més difícil que amb la vista, i per això quan veiem l'objecte que havíem tocat anteriorment quedem gairebé sempre sorpresos.







Durant aquest taller, els qui mantenien els ulls oberts també havíen de participar i estar ben atents, ja què anàven confirmant o donant pistes al qui estava endevinant. Ens van dir que una mandarina era una pilota de tenis, o una poma... Però desprès d'olorar-la no hi havia dubte: era l'olor característica d'una mandarina.
































Comentaris

  1. A una de les fotos veig tant a la meva iaia Carmen com a la resta de companys molt atents a l'activitat. Segur que més d'un és sorprenia quan veia l'objecte que tenia a les mans. Què distret!
    Sovint no donem la importància que té el sentit del tacte. Provaré l'experiment a casa i ja us diré com me n'ensurto...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada