UN DIA A LA RESIDÈNCIA



Bon dia a tots els que ens seguiu per aquí! Avui, després d'algun dies de feina us hem preparat una entrada on podreu veure què és el que passa a la casa  un dia normal. Podreu compartir amb nosaltres la nostra petita rutina, el nostre dia a dia, i així sentir-vos una mica més a prop nostre.


 





De bon matí un cop aixecats i dutxats els residents van baixant al menjador a esmorzar. N'hi ha d'altres que prefereixen esmorzar a l'habitació.

















A primera hora del matí, quan puja d'esmorzar,  en Rafael posa al dia el calendari. És la seva tasca diària. 



















Paral·lelament la nostra educadora social, la Merxe, puja a la 2a i 3a planta per fer la orientació amb els residents que es troben allà. Comenten el dia de la setmana, el mes, l'any, l'estació en què ens trobem...i actualitza el calendari, perquè els que estan més desorientats s'ubiquin en temps i espai.





Els residents tenen la costum de passar per la recepció a buscar el diari i alguna ampolla d'aigua quan pugen d'esmorzar.











La Merxe canvia l'horari de les activitats perquè sàpiguen quines activitats hi haurà durant el dia.











Durant les estones lliures o fins que arriba l'hora de començar les activitats cadascú fa el que li ve de gust, algunes descansen, d'altres miren la TV, dediquen temps a la lectura, llegeixen el diari, o algun llibre.









També és un moment que molts aprofiten per sortir a passejar i estirar les cames.







I durant els mesos d'estiu no hi ha res millor que sortir a la terrasseta i gaudir de bona companyia. 




























A aquesta hora del matí una de les nostres fisioterapeutes està atenent als residents que necessiten una atenció més individualitzada a l'entresòl. I l'altra puja a la 2a i la 3a planta, on es troben els residents amb un perfil més dependent per atendre'ls també individualment.






Com ja sabeu hi ha gent que només ve a passar el dia amb nosaltres, per això fem una activitat especial per als de Centre de dia. 










A les 12h comença el primer grup de gimnàstica, mireu com fan cua a l'ascensor per baixar cap al gimnàs.






















Un cop feta la classe de gimnàstica i haver mogut una mica el cos, els del primer torn ja van cap al menjador a dinar.

 












Mentre els del primer torn estan fent la gimnàstica, els del segon torn fan una activitat amb la Merxe, a la foto podeu veure un taller de conversa. Els dilluns fan taller de blog, els dimarts taller de conversa,








 i els dimecres costura.







Després de l'activitat de les 12h, van cap al gimnàs i es fa el segon torn de gimnàstica. Quan acaben ja és l'hora de dinar.



I després de dinar, torna a haver-hi una bona estona sense activitats perquè es descansi i cadascú faci el que li vingui de gust...abans ja us ensenyàvem algunes de les coses que fan a les estones lliures, ara alguns conversen i d'altres prefereixen jugar al dòmino. 

















A primera hora de la tarda, la Virgínia, una de les nostres fisioterapeutes segueix atenent individualment als residents que es troben a l'entresòl. 









I a les 16:30 comencen l'educadora social i la psicòloga les activitats a la 2a i la 3a planta. Allà alternen segons el dia, bingo, estimulació sensorial, estimulació cognitiva i/o jocs.






















A mitja tarda les auxiliars reparteixen el berenar juntament amb la medicació.






El residents es divideixen en dos grups, els del primer torn, que fan l'activitat a les 17:30, i els dels segon, que la fan a les 18:30, coincidint gairebé amb els torns de menjador. S'alternen varis tipus d'activitats:







L'estimulació cognitiva.










Les manualitats.




Els Jocs.







El cinema i la festa una vegada al mes.







I quan s'acaben les activitats del dia, senyal de que ha arribat l'hora de sopar! 


I amb el sopar, el final del dia. Ja només quedarà descansar.




Comentaris

  1. Déu ni do! això és el que es diu aprofitar bé el dia!! Un petonet guapots :)

    ResponElimina
  2. Me ha encantado, esta entrada , porque se refleja muy bien un día en la residencia, pero como siempre, he de encontrar algo....faltaba. al final....la cama y....a soñar con los angelitos.
    me encanta el trabajo, que hacéis, y no me refiero al trabajo cotidiano, me refiero a estas entradas que hacéis, a toda las fotos, a los comentarios, en fin.... que os lo curráis, pero, sin olvidarme que parte de este éxito lo tienen los residentes ( para mi frente de juventudes) pues ellos, son el alma de estos reportajes
    todos, tienen, algo especial, que se trasmite en los reportajes, algunos, tengo contacto, otros, no tanto, y a través de estas entradas , hacéis que los conozca un poco mas, y sin olvidarme de mi madre, pero a esta...
    no hace falta , ya la conozco , ella me pario pero....y porque no? por una vez, creo que la parí, yo...ja ja ja
    lo digo, por lo mucho que la conozco.
    pero el resumen, es que me encanta leerlos, me encanta ver las actividades que hacéis, y sobre todo lo felices que el frente de juventudes(lease los residentes) trasmiten.
    un besazo a todos
    creo que mi disfraz de fantasma--anónimo, ya me lo habéis descubierto
    pero seguiré, siendo el fantasma -anónimo de la residencia




    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada