TALLER DE RISSOTERÀPIA


Dimarts a la tarda, vam fer una activitat nova a la residència. Un taller de rissoteràpia! L'encarregada de dur a terme aquest taller va ésser la Lourdes. Una de les nostres tècniques formada específicament en aquesta matèria. Voldríem poder-vos posar més fotografies però l'Eva, que era l'encarregada de fer les fotos les va fer totes borroses perquè no va parar de riure. Tots els residents van coincidir en que això ho hauriem de fer més sovint.



La Rissoteràpia és una de les tècniques més novedoses que s'estan instaurant en els centres residencials. A més d'afavorir la integració del resident dins el centre, treballa l'autoestima, l'autoconfiaça i la satisfacció personal entre d'altres. 

Físicament ens ajuda a incrementar el ritme cardíac, relaxar el cos, normalitzar la pressió sanguinia, augmentar la capacitat pulmonar, afavorir la digestió, i a augmentar la producció d'endorfines y dopamina que ens ajuda a alleujar el dolor i actuen com a antidepressius naturals.

Tots aquests beneficis fan d'aquesta tècnica ideal per afrontar la vida amb una actitud més positiva millorant l'estat físic i mental de la gent gran i per tant la seva qualitat de vida.


Digue'm com rius i et diré que succeeix en el teu cos:

JA: Fa obrir la boca en tot el seu esplendor. Provoca vibració de malucs, ronyons, i abdomen activant totes les seves funcions. Ajuda a sentir-se més fort i redueix la por. Activa la potència sexual en ambdós sexes i és beneficiosa per la matriu i ovaris. Bona pel sistema digestiu i preveu l'osteoporosi. 

JE: Actua vibrant sota les costelles. Considerada la més diplomàtica. Fa un massatge al fetge i a la vesícula biliar. Eficaç per baixar els fums i tensions internes. També facilita el procés de digestió.

En properes edicions us explicarem el que passa amb les altres vocals però en el taller de dimarts, només vam treballar amb aquestes dues.

Al acabar, vàrem fer una reflexió del que havíem experimentat, perquè sobretot és un taller de deixar-se anar i de viure-ho. Curiosament, alguns teniem ganes de plorar i d'altres es van marejar i la gran majoria tenia una sensació de benestar i plenitud.

Comentaris