TALLER DE PANELLETS


És freqüent que en la població d'edat avançada hi hagi una desorientació temporal. El fet de treballar les tradicions populars ens permet orientar-los en el temps, recuperar habilitats instrumentals a través de la cuina, ja que la majoria fa més de deu anys que no cuinen; el sentiment de productivitat i d'utilitat així com el sentiment de pertanyença a un grup o comunitat.


En una bona Castanyada, no poden faltar uns bons Panellets, i nosaltres de tot en fem una activitat per treballar tant a nivell cognitiu com motriu. Així que ens vàrem posar els guants i.... mans a la massa!



Al matí, amb els residents de la 1ª planta vàrem fer els panellets de xocolata. Com que el massapà ja el teniem fet, només vàrem haver d'integrar la xocolata amb la massa de massapà i fer la forma del panellet. Per aquest residents que han perdut moltes habilitats motrius, va ésser molt difícil mesclar la xocolata amb el massapà. Van haver de fer molta força però finalment la massa va quedar homogènia.



Amb els de la 7ª vàrem fer els panellets de coco, i vam repetir el procés, integrar el coco al massapà i fer la forma punxeguda cap a dalt.


A la tarda, ens vàrem dividir en dos grups i el primer torn, va tallar la massa, va fer les boles i les va arrebossar amb els pinyons i l'ametlla. també van fer els panellets de cafè, posant una mica de cafè en pols al massapà, fent una massa homogènia i donant-los forma de gra de cafè.



El segon torn, va acabar d'arrebossar les boles, les van posar a les safates i els van pintar amb l'ou.



El resultat... a la propera entrada ho sabreu!

Comentaris