CAMPANYA CONTRA LA CALOR



Dijous passat aprofitant la pujada de les temperatures, vàrem celebrar la nostra ja tradicional campanya contra la calor!
Cada any fem un recordatori per aquelles persones que ja porten anys amb nosaltres i pels que són acabats d'arribar. És molt important que durant l'època de l'estiu ens mantinguem ben hidratats, especialment la gent gran. En aquesta edat la sensació de sed i de gana sovint desapareix i hi ha persones que si no les motives a beure no ho farien mai.
D'altra banda altres consells com:
  • Beure molta aigua, uns 2 litres, que es pot combinar amb sucs o gelatines ja que hi ha gent que beure aigua sola no li ve de gust.
  • En el cas de sortir a caminar, fer-ho a primera hora del matí que és quan fa menys calor.
  • Reposar en ambients frescos o a la ombra. Si disposem d'aire condicionat, posar-lo entre 22º i 24º.
  • Aprofitar per posar els peus en alt en moments de repòs per evitar que s'inflin els peus i els turmells.
  • Donar-se dutxes d'aigua fresqueta en el cas de poder-ho fer.
  • Menjar plats i fruites de temporada.
  • No menjar amb molta sal.
  • En el cas de no trobar-se bé, marejar-se, patir febre o suor freda avisar a la infermera o qualsevol treballador de la casa. En el cas d'estar al carrer, trucar al 112 o al 061.




Tots van estar molt atents i van colaborar responent les preguntes que l'Eva anava fent. La majoria se'n recorda de cada any, però pels més despistats vam fer un taller recordatori.



D'altra banda per fer la cosa una mica més apetitosa, vàrem aprofitar per fer un taller de sucs i així passar una tarda més fresqueta. L'Eva, ens va ensenyar a fer un parell de sucs molt bons. Meló amb menta i gaspatxo amb síndria. Entre uns quant residents ens varen ajudar a preparar-los i després els vam posar en gotets petits i els vam repartir entre residents i els familiars que hi eren. Tots dos estaven boníssims però la majoria va coincidir que el de meló amb menta va ésser el més bo.




SÍNDRIA AMB GASPATXO:

  • Solament mesclar síndria liquada i gaspatxo tradicional en la mateixa proporció.

MELÓ AMB MENTA:

  • Triturarem el meló amb unes quantes fulles de menta. En funció de la quantitat de meló que tritureu hi afegiu més o menys menta. Com el meló ja és dolç de per si no caldrà afegir-hi sucre.
Proveu de fer-los i digueu-nos quin us ha agradat més!

Comentaris