RECITAL DE POESIA CATALANA

LA IMPORTÀNCIA DE LLEGIR
Llegir, per què? Potser en alguna ocasió ens hem fet aquesta pregunta i no hem trobat cap resposta convincent. A la residencia Gran Via Parc ja ho sabem, a continuació t’expliquem els arguments que et faran entendre i gaudir de l’hàbit de la lectura.
Llegir comporta molts aspectes saludables en la nostra vida tant a nivell fisiològic, per exemple en el cas de la millora en la connectivitat de les neurones, com a nivell emocional, augmentant la capacitat de simular l’estat mental d'uns altres i poder sentir més empatia o comprensió pels demés.
Llegir no comporta només parlar en veu alta, sinó també interpretar i reproduir la realitat que ens reflexa la lectura. Per tant, amb la lectura  volem reforçar la creativitat i la imaginació, ja que a diferencia d’altres com la televisió, s’ha de processar la informació.
Com ens diu André Maurois;
“La lectura d’un bon llibre és un diàleg en el que el llibre parla i l’ànima respon.”

De la mateixa manera, aquesta activitat, pot resultar una mesura protectora del nostre benestar mental, ja que disminueix el nivell d’estrès, ansietat, angoixa, soledat o nerviosisme.
Tal i com veieu en les fotografies mostrades sobre el recital de cançons cantades; Gràcies a la lectura podem ser més feliços! Veieu quines cares feien de goix i felicitat...












De la mateixa manera, estem molt contents de comunicar-vos que hem recuperat el taller de lectura, abans realitzat de manera menys freqüent i ara ho portem a terme cada setmana. Ens agrada veure’ls gaudir i recordant lectures, cançons, poesies, i fins i tot, algunes recitades de memòria!

El nostre objectiu es reforçar la capacitat lectora, però sobretot, passar-ho el millor possible!

Comentaris