TERÀPIA OCUPACIONAL

Al mes de març vam començar una activitat nova gestionada pel departament de teràpia ocupacional: MANS!!
Tots els usuaris estan convidats a participar un cop a la setmana, i està dirigida preferentment a aquelles persones que tinguin alguna dificultat en el desenvolupament de la motricitat fina. Les sessions són les següents:
-          Els dilluns a primera planta (10.15h) i segona planta (11h). Treballem amb activitats molt senzilles i molt dirigides, en petits grups de 15 minuts cadascun per tal  que els usuaris puguin activar-se i mantenir la funcionalitat de les seves mans.
-          Els dimarts (10.30h) per als usuaris de l’entresol, es realitza al gimnàs. Realitzem 30 minuts de tasques individuals i autònomes, donant pautes a l’inici de cadascuna, i els últims 15 minuts realitzem una activitat integradora que junt  al component físic, estimula sociabilització i cognició.
-          Els dimecres (11.30h) a setena planta. En una de les taules del menjador fem tasques personalitzades individuals, i posteriorment parem taules tots junts. 












Es tracta d’una activitat grupal, però en la que cada participant realitza tasques dirigides a mantenir i/o millorar les seves capacitats manuals. Fem servir material quotidià com llegums, gots, cargols, fitxes de números o colors. Junt a l’entrenament de la motricitat de les mans, també es treballen aspectes cognitius i praxies.

Comentaris