L'ENTERRO DE LA SARDINA


El passat dimecres 14 de Febrer vàrem anar tots i totes d'enterro. La nostra Sardi... ha mort. Se n'ha anat i ens ha deixat, així, sense avisar. Era tant jove, tant platejada, tant salada, amb totes aquelles escates que enlluernaven a qualsevol sota l'aigua... . Li vàrem posar la faldilleta i durant tota la tarda li vam fer la vetlla. Les planyidores professionals ploraven sense consol per la seva gran pèrdua... Wuaaaaaaaghhhhhh....... BuuuuuuuhhhAggghhhhh...




Vam fer un joc per treure-li una mica de ferro al tema i treballar l'orientació i les reminiscències a través de la cultura; cada 2 respostes encertades, posàvem una cama a la nostra Vella Quaresma, fins arribar a un total de 7! Les 7 setmanes que manquen per poder arribar a Setmana Santa i cruspir-nos la Mona!!!





 





Ens van anar recitant dites populars tant en castellà com en català, relatives al Carnaval , el dimecres de cendra.... Tot un seguit de rimes melòdiques que permetien recordar millor les tradicions transmeses normalment per via oral, donat que molts no tenien accés a l'escola ni els llibres... Déu ni dó la memòria que tenen alguns! . Vam parlar de les coses que no es podien fer mentre durava la Quaresma (cantar, ballar, escombrar...); que es menja dijous gras...que era la bula... quin es el dia de la Palma.... per què es diu "dimecres de cendra"... . La veritat és que els va encantar i va ser una manera lúdica d'acomiadar el Carnaval i donar pas , que ja tenim ganes, a la desitjada Primavera! Ha fet molt fred aquest any!!!! Sardinetaaaaa! Fins l'any que veeeee!!!!!


Comentaris

  1. Quin enterro més divertit! Moltes gràcies per fer activitats tant engrescadores per als nostres familiars!
    Filles de Julián

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em canso d'agraïr la gran feina que feu amb els nostres grans. Les dosis de felicitat,comprens,alegria i paciència que els hi doneu. Moltes gràcies educadores!

      Filla de la Roser

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada