Ja sabeu que una de les maneres de treballar la orientació temporal és fer un treball de les tradicions típiques de cada època de l'any. Dilluns de Pasqua, a Catalunya és típic menjar un dolç molt especial per als nens. La Mona de Pasqua. La tradició mana que els padrins li facin o comprin la Mona als fillols. Un pa de pessic decorat amb uns ous durs pintats que actualment ha derivat en pastissos de xocolata o figures de xocolata.
Nosaltres, com cada any, hem fet les nostres mones de pasqua. Les hem farcit de melmelada, les hem cobert de xocolata i hi hem posat fideus de colors, ous de xocolata , pollets i plomes.
Durant el taller, cadascú ens explica com feien la mona de pasqua, a casa, amb els fills feien uns ous durs i els pintaven amb pintura.
Fora de Catalunya, en altres comunitats, la Mona no es fa ni dilluns és festiu. També ens van explicar que per França va una mica diferent... amaguen els ous de xocolata per la muntanya i els nens els han d'anar a trobar!
Fora de Catalunya, en altres comunitats, la Mona no es fa ni dilluns és festiu. També ens van explicar que per França va una mica diferent... amaguen els ous de xocolata per la muntanya i els nens els han d'anar a trobar!
La temptació era molt gran: la flaire a xocolata.... ummmm.... però ens vam contenir: sabien que era qüestió de temps tastar-la!
Familiars i voluntaris ens van donar suport en l'activitat, reforçant el taller, que sempre ve bé un cop de mà!
Finalment, quan es varen menjar la mona, tots van coincidir en que estava molt bona!
Malgrat la feinada, val la pena només per veure aquestes carones d'alegria!!!Això val milions!
Ens ho vam passar molt bé amb aquest taller! Moltes gràcies per organitzar-ho, com sempre, tant bé!
ResponEliminaFilles de Julián
Gràcies per endolçar, un cop mes,la vida dels nostres grans. Sou un gran equip i un equip molt dolç.
ResponEliminaFilla de la Roser.
Qué alegría verlos tan atareados a todos. Gracias por compartir estos momentos
ResponElimina