NOU PROJECTE! COBERTES VERDES




El passat 17 de maig, es van presentar a la Model, els premis al projecte de cobertes verdes de Barcelona. Un projecte el qual te com a objectiu augmentar els espais verds de la ciutat de cara a reduir la contaminació, incrementar les ombres per poder resguardar-nos de les altes temperatures, oferir nous espais de joc, en definitiva, que Barcelona sigui una ciutat més habitable per tots els ciutadans. Un projecte molt gran, a l'alçada de projectes de ciutats tan grans com Paris i Nova York, per tal de cobrir les necessitats dels ciutadans de millorar la salut i qualitat de vida a les ciutats. 
S'han rebut 46 propostes per analitzar de les quals 10 han estat premiades. ENTRE AQUESTES 10 ESTEM NOSALTRES! Tot un èxit, amb el qual es guanyaran uns 4.000m2 de verd. Els projectes estan repartits per tota la ciutat en diferents espais privats de ciutadans o empreses de caire social. Projectes que comptaran amb una inversió de 1.500.000€ en total  en propostes verdes combinades amb instal·lació d'energies renovables, recollida d'aigua de pluja, horts terapèutics...



La Residència Gran Via Parc es va presentar amb un projecte dut a terme per l'empresa Germina, el qual ha estat guanyador, en el qual es proposa convertir les dues cobertes d'aquesta darrera edificació en espais d'ús i d'intercanvi d'experiències entre els residents, familiars i treballadors. Es planteja crear un jardí comestible de diferents espècies hortícoles que puguin ser cultivades pels residents i aprofitades per a les dietes del centre. La diversitat d'espècies garantirà el conreu durant tot l'any. Utilitzant mòduls de cultiu regulables i ergonòmics, incloent taules adaptades, s'assegura que persones amb mobilitat reduïda també puguin gaudir dels horts, fins i tot des d'una cadira de rodes.
A més, per afavorir la biodiversitat, s'implantaran  diversos nius i menjadores per aus, així com hotel d'insectes que ajudin a pol·linitzar els cultius. També es contempla la instal·lació d'un petit hivernacle per preparar planter, així com un compostador per gestionar els residus orgànics.
Per tal d'avaluar el benefici en benestar i qualitat de vida, es preveu el seguiment per part del grup Àgora de Recerca Psicològica (St. Joan de Deu) que analitzarà la capacitat terapèutica dels horts.
La Natàlia, la nostra directora, va ser l'encarregada de presentar el projecte a la Model, a tots els assistents a l'acte i de donar les gràcies a les diferents empreses col·laboradores i encarregades d'engegar i dur a terme el projecte. Entre elles el grup Germina, que ha sabut captar la nostra sensibilitat a l'hora d'encarar el disseny per tal de  millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a la nostra residència. El que volem es aprofitar al màxim aquest projecte perquè no només sigui una coberta verda, sinó que alhora puguem treure el màxim profit en quant al benestar dels nostres residents.







A continuació els pòsters del projecte. Cliqueu sobre les imatges per veure-les més grans.




Per acabar, uns enllaços de la notícia a diferents mitjans de comunicació.

http://ajuntament.barcelona.cat/paisatgeurba/ca/noticia/exposicize-concurs-de-cobertes-verdes

http://elmon.cat/monplaneta/actualitat/concurs-cobertes-verdes

https://www.aldia.cat/catalunya/noticia-barcelona-financara-75-les-obres-dels-deu-terrats-cobertes-verdes-20180517152123.html

http://beteve.cat/10-guanyadors-concurs-cobertes-verdes-barcelona/

Comentaris

  1. Enhorabona i moltes felicitats!!!! M ha fet molta molta il·lusió i a més a més vui dejar constància del treball diari que feu també amb els residents amb tots els aspectes. Os estic molt agraïda i en nom del Joan ( encara que ell no pot) també . Vaig tindre molta sort de trovar hos. Gràcies per tot i de de nou felicitats. Sóc Esther Margarit del Joan de la Iglesia. ❤❤

    ResponElimina
  2. Felicitats!!! És una molt bona notícia que millorarà no només l'espai sinó també la qualitat de vida dels residents! Gràcies per portar a terme aquesta iniciativa!

    Filles de Julián

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada