TALLER DE COQUES DE SANT JOAN


Un dels objectius principals del centre és afavorir el sentiment d'utilitat dels nostres residents, ja que molts d'ells tenen la sensació que res del que fan te cap utilitat. Per aconseguir-ho fem servir, entre d'altres, tallers com el de les coques de Sant Joan. Tots plegats fan les coques, que després es menjaran per la revetlla.


 Amb els guants posats, van començar a amassar, estirar la massa, i posar-hi l'ou, la sucre, els pinyons i les fruites confitades.



En el cas de les coques de llardons, també van haver de picar els llardons i integrar-los dins la massa amb el corró  per tal que la coca fos molt més bona i original a la tradicional.



A la 1ª, 2ª i 7ª planta entre totes van fer una mica de cada i van quedar unes coques ben maques. 


Cap d'elles va acabar el taller sense tastar una cirereta o pinyó, i d'aquesta manera fem estimulació sensorial del gust, alhora que treballem la motricitat fina de la mà i fem reminiscència ja que el gust dolç i el salat són els més fàcils de processar i els que més experiències evoca.



El treball de les tradicions populars, a través de la gastronomia, ens permet treballar l'orientació temporo-espaial i alhora fa que se sentin membres actius d'una comunitat malgrat la majoria no tenen tan contacte amb l'exterior com abans.



Finalment el resultat és gairebé de pastisseria! Les nostres coques elaborades completament per nosaltres, per tal d'evitar el màxim possible els menjars processats. Al ser brioix, les educadores van haver de fer el dia abans la massa mare i deixar-la reposar per així poder fer les noves masses al dia següent amb els residents.

Comentaris