RESIDU ZERO


Zero Waste o Residu Zero


L'objectiu d'aquest moviment, o filosofia de vida com la defineixen alguns, és reduir al màxim els residus i les escombraries que generem quotidianament. D'aquesta manera, no solament reduïm la nostra petjada, sinó que ens permet viure amb menys coses materials i viure una vida més rica i moments i experiències que ens fan sentir el que veritablement és important.

Per dur a terme  aquest moviment es segueix la regla de les 5 erres en el següent ordre:

REFUSAR el que no necessitem.

REDUIR el que necessitem.

REUTILITZAR canviant la matèria d'un sol ús per alternatives reutilitzables i comprant de segona ma.

RECICLAR allò que no podem refusar, reduir o reutilitzar

ROT que traduït vol dir COMPOSTAR, DESCOMPOSAR

Dins d'aquest moviment se li dona especial atenció a la reducció de plàstic d'un sol ús degut a l'impacte mediambiental tan greu que suposa, i és aquí on hem decidit actuar nosaltres. Des del proper DILLUNS DIA 8 DE JULIOL el centre no disposarà d'ampolles d'aigua. Tot un repte que deixarà de generar un gran volum de plàstic.
Els que veniu més sovint, haureu vist que a les sales comuns de les plantes i a l'entresòl, s'han estat instal·lant aquests dies fonts d'aigua osmotitzada per tal que els residents puguin anar reomplint gots d'aigua, dels que ja disposaven a l'entresòl o bé podeu porta'ls-hi ampolles reutilitzables per tal de contribuir al màxim al zero residus. 
És una important reducció donat el nombre de residents que tenim al centre i la quantitat de residu plàstic que generem.
Esperem habituar-nos el més aviat possible a la nova situació i fer així una gran contribució en la reducció de residus.

Comentaris