HORT


Des que tenim el nou hort, se'ns ha girat molta feina! Plantar, regar, tallar males herbes, recollir els fruits, tastar-los i processar-los per a que tots els residents del centre es puguin beneficiar d'un producte ecològic i de màxima proximitat.



Són diversos els mitjans de comunicació que s'estan fent ressò com el programa "Els Diners", que fan després del telenotícies vespre, un article al "Periódico de Catalunya" o unes entrevistes que s'han fet per veure l'envergadura del projecte de la nova coberta verda i el que es pot arribar a treballar amb l'ajuda de l'hort. És un gran projecte que ens està ajudant a treballar amb persones que sempre participen molt de totes les activitats però també amb persones que no solen participar però que els atrau molt l'hort. Ens permet treballar la part més funcional, amb la social i emocional, així com sensorial donat que també tenim plantes aromàtiques.


Treballar l'hort és una feina molt dura: Treballem la mobilitat global del cos així com l'elasticitat i fem un gran treball de l'equilibri ja que la terra és un terreny inestable, però aquest sacrifici te la seva recompensa i és poder gaudir d'uns fruits tan bons i sans!


Per aprofitar tots els fruits fem moltes amanides i de la resta de les verdures en fem els triturats.


Procurem que cadascuna de les persones del centre pugui gaudir d'alguna de les parts de tot el procés encara que només sigui observant els seus companys, per donar importància al fet de pertànyer a la mateixa comunitat, socialitzar-nos i incrementar el sentiment d'utilitat, a l'hora que fem un treball tant de la motricitat gruixuda com de la fina i la força.


Comentaris

  1. Es fantàstic i l enhorabona per el projecte, ho trobo a tots nivells molt interessant , aplaudiments

    ResponElimina
  2. Gràcies Esther! és una feinada però val la pena només veure amb quina il·lusió el treballen.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada