ACTUALITZACIONS

Benvolgudes famílies,

Davant la quantitat d’informació que de forma continuada publiquen els medis de comunicació, en moltes ocasions errònia, volem informar-vos de la nostra realitat a dia d’avui.
Actualment comptem amb 3 defuncions diagnosticades de coronavirus. La resta de defuncions s'han produït a causa de les patologies de base dels propis residents. Els residents que han donat positiu a les proves, han estat traslladats a altres centres per fer l’aïllament corresponent, ja que pràcticament tots són assimptomàtics i no han necessitat llits hospitalaris. Ahir, alguns d'aquests residents que han evolucionat de forma favorable i tenen prova amb resultat negatiu,  ja van tornar a la residència.

Paral·lelament al moment tant delicat que estem vivint, la vida no s’ha paralitzat i els residents continuen amb les seves patologies i amb urgències pel seu estat de salut. Hi ha residents que s’han derivat a l’hospital i de moment no hi ha previsió que tornin. Aquest fet i el no permetre fer nous ingressos, fa que en aquests moments disposem d’un número importants de llits buits. Volem remarcar que continuem treballant amb els mateixos professionals i que no s’ha reduït la plantilla de cap categoria, sinó tot el contrari, ja que equips com el de neteja s’han reforçat.

Com tots vosaltres sabeu, els nostre referent sanitari era Mutuam i d'ell depeníem per a totes les gestions sanitàries, tant per una recepta electrònica com per una derivació hospitalària. Mutuam ja no porta cap gestió de les residencies i tot depèn del Cat Salut. El nostre centre de referència és el Cap de Manso i qualsevol tràmit l’hem de realitzar amb ells. Aquests canvis de gestió, que no sabem qui els ha fet ni el motiu, ens estan comportant molts problemes ja que ens resulta molt complicat poder gestionar qualsevol tema, ja sigui material, receptes... Esperem que en un període breu de temps es puguin organitzar per poder-nos donar una explicació i una solució.

En relació al material que ens ha de proporcionar el Consorci, continuem a l'espera de rebre la següent comanda, ja que la primera va ser insuficient. Ja ens han avançat que no ens podran portar tot el que necessitem perquè no en tenen. Ara mateix, el problema més gran el tenim amb els guants, El Consorci ens comunica que no n'hi han i que només ens poden donar 1 caixa de 100 guants per tots el treballadors a la setmana. Està clar que és impossible treballar amb aquesta quantitat ja que el nostre consum són d'unes 7 caixes al dia. D'altra banda, és impossible comprar-ne perquè no trobem proveïdors que disposin d'ells o els tenen parats a les duanes i en el cas de trobar-ne, els preus són realment desproporcionats, uns 18€, 19€ per caixa.

Per últim, informar-vos que estem treballant en la realització de nous protocols per començar a mobilitzar a residents de la 6ª i 5ª planta durant algunes hores al dia, encara que trigarem un parell de setmanes en posar-ho en marxa.

Salutacions,

Residència Gran Via Parc.

Comentaris